Reklameglad

Min direktør har bedt mig skrive noget pænt om reklame i stedet for bare at brokke mig. Og det vil jeg meget gerne.

Det er nemlig ikke fordi jeg hader mit job. Jeg knuselsker det faktisk. Envision er et rigtigt dejligt sted at arbejde, fuld af dejlige mennesker som brænder for at levere gode og gennemarbejdede løsninger.

Men det er som om branchen de seneste år er blevet befolket af konsulenter, eksperter og lykkeriddere, der har gjort det svært at være rigtig stolt af sin profession. Reklameverdenen er blevet forvandlet fra et håndværk til en cirkusplads, hvor alle fra cirkusklovnen og linjedanseren slås om forbrugerens og kunden opmærksomhed i stedet for at lave et godt show.

Rigtig reklame. Altså det, som tager udgangspunkt i en stærk forbruger indsigt og et godt kreativt stykke arbejde, bliver ofte nedprioriteret til fordel for nye systemer og platforme, som skal sikre den størst mulige effekt. Det er som om maskinen omkring reklame er blevet større end produktet, og det er et problem, synes jeg. I sidste ende er der nemlig ikke noget, der skaber større effekt, end en god historie og et skarpt budskab. Kvalitet slår frekvens, og det er for længst bevist

Der bliver stadig lavet rigtig meget god reklame i Danmark. Både af envision og af andre bureauer. Reklame der virker, og som gør en forskel på bundlinjen nu og om 5 år.

Hvis jeg skulle fremhæve noget godt, vil jeg nævne det arbejde, vi selv har lavet for SILVAN det seneste års tid, samt Robert/Boisen flotte arbejde for bl.a. Anthon Berg. Jeg har også stor respekt for meget af det arbejde &Co laver for tiden, ligesom man Brandhouse da også lige skal nævnes for deres arbejde med Netto de sidste mange år.

Så der er lyspunkter derude, og det er dejligt at se. Det er nemlig ikke umuligt at lave god reklame. Det tager bare lidt mere tid og så kræver det fokus på bolden. Jeg tror ikke, det handler om hverken mangel på talent eller dårlige kunder. For mig handler det primært om samarbejde og om at have et fælles mål. Og så handler det om hårdt arbejde og godt håndværk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *